Je huis ventileren in de zomer: zo doe je dat!

Om ‘s zomers in je woning een ontspannen en comfortabel binnenklimaat te houden is het belangrijk je huis goed te ventileren. Op deze manier houd je ondanks de barbecue van de buren, een hittegolf of opspelende pollenallergie een aangenaam binnenklimaat. Na het lezen van deze blog ken je alle tips en tricks om je huis te ventileren in de zomer! 

ventileren in de zomer

Waarom je huis ventileren in de zomer?

De situatie binnen wordt zo min mogelijk beïnvloed door wat buiten gebeurt wanneer je mechanisch ventileert. De temperatuur, luchtvochtigheid en geur in huis blijven stabieler op pijl als je ramen en deuren dicht kunt houden terwijl de luchtstroom geregeld wordt door een WTW-unit.

De continue afvoer van gebruikte lucht en toevoer van koele gefilterde lucht is een verademing. Zomerse hitte, fijnstof, stuifmeel en luchtjes krijgen geen kans om binnen te dringen. Dat is wel zo aangenaam.

Ventileren tegen de zon

Andere manieren om koelte te bewaren is het sluiten van gordijnen, luxaflex of gebruik van zonwering. De zon heeft maar weinig tijd nodig om met zijn stralen de temperatuur binnen op te laten lopen.

In combinatie met goede isolatie en ventilatie levert het weren van de zon gegarandeerd koelere nachten op met rustiger slaap. Dat betekent voor jezelf en voor je huisgenoten ook een beter begin van de dag.

Mechanische ventileren in de zomer

Mechanisch ventileren in de zomer geeft ook lucht aan mensen met hooikoorts of een andere vorm van pollenallergie. Omdat pollen zwevend met de wind verspreid worden, komen ze je huis binnen door een open raam of deur.

De beste manier om stuifmeel buiten te houden is ramen en deuren gesloten houden en ventileren met een WTW-unit die pollenfilters bevat. Deze zijn in staat om kleinere stofdeeltjes af te vangen, waaronder pollen. Dit heeft te maken met de hogere filterklasse. Bijkomend voordeel is dat het hele jaar door fijnstof beter wordt geweerd. Dat betekent ademruimte voor iedereen.

Tips van de experts

Met het plaatsen van een CO2-monitor kun je bijsturen; extra ventileren of de luchtvochtigheid verbeteren. Verse lucht blijft vers als filters en kanalen goed schoon zijn.

Onderhoud aan mechanische ventilatie of WTW-onderhoud is belangrijk. Op deze manier blijft het systeem goed en heb je er langer en meer plezier van.

Laat de zorgeloze zomer maar komen!

Meer weten over het ventileren van je huis in de zomer?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over het ventileren van je huis in de zomer? Neem dan gerust contact met ons op.

Of lees onze andere blogs om nog meer te weten te komen over ventilatie. 
 

Neem contact op