Vervanging WTW-unit

Hoe ouder de WTW-unit, hoe lager het rendement

Een WTW-unit zorgt 24 uur per dag voor gezonde lucht in huis, zowel in de zomer als in de winter. Bij het aanvoeren van verse lucht wordt in de winter de restwarmte van de afgevoerde lucht gebruikt om de woning te verwarmen. In de zomer periode wordt de koele avond- en nachttemperatuur gebruikt om de woning te koelen. Deze techniek wordt ook wel warmteterugwinning genoemd en daardoor is een WTW-unit bij uitstek energiezuinig. Erg duurzaam! Een WTW-unit heeft bovendien een lange levensduur, maar toch is vervangen op termijn onvermijdelijk. Een nieuwe WTW-unit heeft tal van voordelen. Zo zijn de nieuwere WTW-units een stuk zuiniger, waardoor je jouw WTW-unit op termijn terugverdient. 

 

Wanneer wij jouw WTW-unit komen vervangen, is onze monteur hier een ongeveer twee tot drie uur mee bezig. Na het accepteren van de offerte, nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw postcodegebied wordt onze monteur ingepland.  Wanneer onze monteur de WTW-unit heeft vervangen, wordt het gehele systeem opnieuw ingeregeld waardoor jouw WTW-systeem weer naar behoren werkt. De betaling van de dienst kan worden voldaan middels pin. De woning wordt netjes achtergelaten door onze monteur, zodat je direct kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat. 

 

Let op: onze diensten en werkmaterialen zijn afgestemd op reguliere woningen (max. aantal ventielen is 12). Is er sprake van een plafond hoger dan 3 meter of andere bijzonderheden? Dan kan het voorkomen dat onze monteur de dienst niet of moeilijk kan uitvoeren. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

 

Deze dienst is niet beschikbaar voor decentrale WTW-units.

Bekijk diensten
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan en wij nemen contact met je op

Wanneer is een WTW-unit aan vervanging toe?

Merk je dat een WTW-unit meer geluid maakt dan gebruikelijk? Ervaar je mogelijke ventilatieproblemen in huis, met als gevolg hoofdpijn, benauwdheid of verkoudheid? Of merk je dat de energiekosten steeds verder oplopen? Dan is de kans groot dat jouw WTW-unit aan vervanging toe is. Ervaar je geen problemen maar is de WTW-unit ouder dan 15 jaar? Dan is het sowieso een goed idee om je WTW-unit te vervangen. De nieuwe generatie WTW-installaties zijn aanzienlijk energiezuiniger, duurzamer en verdienen zichzelf dus terug.

wanneer-wtw-vervangen

Voordelen vervangen WTW-unit

Het grootste voordeel van een nieuwe WTW-unit is natuurlijk de gezondheidswinst. Je bent weer verzekerd van schone lucht en het huis wordt weer heerlijk fris. Met het afvoeren van huisstofmijt, schimmels, vocht en bacteriën verdwijnen ook allerlei vage fysieke klachten als sneeuw voor de zon. Ook de energierekening knapt ervan op, want de nieuwste WTW-units zijn vele malen zuiniger dan modellen van rond de 15 jaar oud.

woordelen-wtw-vervangen

All for clean air

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar