Vervanging van het mechanische ventilatiesysteem

Hoe ouder het ventilatiesysteem, hoe lager het rendement

Een mechanische ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in huis constant ververst wordt. Geen stof, vocht of tocht, wel een gezonde luchtkwaliteit. Een mechanische ventilatiesysteem is efficiënt en energiezuinig, maar de techniek staat nooit stil. Het vervangen van een mechanisch ventilatiesysteem biedt tal van voordelen, met name bij verouderde modellen. Denk hierbij aan modellen die energiezuiniger en stiller zijn. Daarnaast zijn er extra opties met een vochtsensor bijvoorbeeld. Op die manier hoef je zelf niet meer te denken aan je ventilatiesysteem wanneer je gaat douchen of koken. 

 

Wanneer wij jouw MV box komen vervangen, is onze monteur hier ongeveer drie kwartier tot een uur mee bezig. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw postcodegebied wordt onze monteur ingepland.  De MV box wordt voorafgaand aan het bezoek van de monteur naar je huis opgestuurd. Wanneer onze monteur de MV box heeft vervangen, wordt de woning netjes achtergelaten zodat je direct kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat. Wel zo prettig, toch?

 

Let op: onze diensten en werkmaterialen zijn afgestemd op reguliere woningen (max. aantal ventielen is 12). Is er sprake van een plafond hoger dan 3 meter of andere bijzonderheden? Dan kan het voorkomen dat onze monteur de dienst niet of moeilijk kan uitvoeren. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Wanneer is een mechanisch ventilatiesysteem aan vervanging toe?

Maakt het mechanisch ventilatiesysteem meer geluid dan je gewend bent? Loopt de energierekening langzaam maar zeker op? Of heb je last van ‘vage’ klachten als hoofdpijn, keelpijn of neusverkoudheid? Negeer die signalen niet en ga op onderzoek uit. Grote kans dat het tijd is om het mechanisch ventilatiesysteem te vervangen. Geen problemen met het binnenklimaat, maar wel een installatie van 15 jaar of ouder? Dan is het zeker verstandig om de mechanische ventilatie te vervangen, want nieuwe modellen zijn veel zuiniger en werken stiller.

wanneer-ventilatie-vervangen

Voordelen vervangen mechanische ventilatie

Schone lucht, meer rust en een lagere energierekening: het vervangen van mechanische ventilatie levert direct allerlei voordelen op. Huisstofmijt, schimmels, vocht en bacteriën worden feilloos afgevoerd en dat betekent gezondheidswinst. Ook de energierekening wordt opgefrist, want een nieuw ventilatiesysteem is aanzienlijker zuiniger dan een verouderd model van +/- 15 jaar! Daarnaast neemt de geluidsoverlast af, want een nieuw model hoor je vrijwel niet. Onopvallend aanwezig maar heel effectief.

voordelen-vervangen-ventilatie

All for clean air

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar