Vervanging van het mechanische ventilatiesysteem

Hoe ouder het ventilatiesysteem, hoe lager het rendement

Een mechanische ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in huis constant ververst wordt. Geen stof, vocht of tocht, wel een gezonde luchtkwaliteit. Een mechanische ventilatiesysteem is efficiënt en energiezuinig, maar de techniek staat nooit stil. Het vervangen van een mechanisch ventilatiesysteem biedt tal van voordelen, met name bij verouderde modellen. Denk hierbij aan modellen die energiezuiniger en stiller zijn. Daarnaast zijn er extra opties met een vochtsensor bijvoorbeeld. Op die manier hoef je zelf niet meer te denken aan je ventilatiesysteem wanneer je gaat douchen of koken. 

 

Wanneer wij jouw MV box komen vervangen, is onze monteur hier ongeveer drie kwartier tot een uur mee bezig. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw postcodegebied wordt onze monteur ingepland.  De MV box wordt voorafgaand aan het bezoek van de monteur naar je huis opgestuurd. Wanneer onze monteur de MV box heeft vervangen, wordt de woning netjes achtergelaten zodat je direct kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat. Wel zo prettig, toch?

 

Let op: onze diensten en werkmaterialen zijn afgestemd op reguliere woningen (max. aantal ventielen is 12). Is er sprake van een plafond hoger dan 3 meter of andere bijzonderheden? Dan kan het voorkomen dat onze monteur de dienst niet of moeilijk kan uitvoeren. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

Meestgestelde vragen

 • Waarom mechanische ventilatie vervangen?

  Wat gebruikt wordt, verslijt. Bij een MV box gaat dat weliswaar langzaam, maar het gebeurt wel. Wees alert op de volgende signalen: 

  1. Geluidsoverlast. Je mechanische ventilatie gaat steeds meer geluid produceren. 
  2. Hoger energieverbruik. Hoe ouder het ventilatiesysteem, hoe lager het rendement. 
  3. Verminderde luchtkwaliteit. Frisse lucht is niet langer een vanzelfsprekendheid. 

  Herken je een of meerdere van deze signalen? Dan is je MV box vervangen een goed idee! Met een nieuwe ventilatiebox investeer je in een betere luchtkwaliteit, terwijl je het energieverbruik weer optimaliseert. Daar heb je dus direct profijt van.

 • Mechanische ventilatie bedienen met afstandsbediening

  Het is inmiddels aardig ingeburgerd en dus niet direct een innovatie, maar wel heel handig: een afstandsbediening. Beschik je nu nog over een oud model mechanische ventilatie zonder afstandsbediening? Dan zul je ongetwijfeld veel plezier beleven aan mechanische ventilatie met een draadloze afstandsbediening. Dankzij de RFT-techniek kun je jouw ventilatiesysteem overal in huis aansturen. Gemak dient de mens.

 • WTW vervangen door mechanische ventilatie

  Er kunnen verschillende redenen zijn om een warmteterugwinsysteem (WTW) te vervangen door mechanische ventilatie. Zo kan het zijn dat het WTW-systeem onvoldoende zuurstof levert aan de binnenruimte, of juist onvoldoende vocht en/of verontreiniging afvoert. Ook geluidsoverlast kan een reden zijn om te kiezen voor WTW vervangen door mechanische ventilatie. Wil je weten wat in jouw situatie de beste optie is? Neem dan contact op voor ventilatieadvies.

 • Mechanische ventilatie zelf vervangen

  Ben je een handige doe-het-zelver en ga je geen klus uit de weg? Overweeg je om mechanische ventilatie vervangen in eigen beheer te houden? Weet waar je aan begint. Een ventilatiesysteem vervangen is vakwerk. Het is een technisch complexe taak die bij voorkeur wordt uitgevoerd door een erkend installateur met specifieke kennis en vaardigheden. Het is niet aan te raden om dit zelf te doen. 

 • Kosten vervangen mechanische ventilatie

  De kosten voor het vervangen van mechanische ventilatie zijn afhankelijk van het gekozen systeem. Bekijk hieronder de mogelijkheden die Intovent te bieden heeft. De prijzen zijn inclusief BTW en voorrijkosten. De gemiddelde terugverdientijd voor je MV box vervangen is 3 tot 5 jaar. De grootste winst zit echter in de verbeterde luchtkwaliteit, er gaat immers niets boven gezondheid. Wil je hier meer over weten? Of heb je vragen over de kosten van vervangen mechanische ventilatie? Neem dan contact met ons op.

Bekijk alle vragen
Bekijk diensten
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Wanneer is een mechanisch ventilatiesysteem aan vervanging toe?

Maakt het mechanisch ventilatiesysteem meer geluid dan je gewend bent? Loopt de energierekening langzaam maar zeker op? Of heb je last van ‘vage’ klachten als hoofdpijn, keelpijn of neusverkoudheid? Negeer die signalen niet en ga op onderzoek uit. Grote kans dat het tijd is om het mechanisch ventilatiesysteem te vervangen. Geen problemen met het binnenklimaat, maar wel een installatie van 15 jaar of ouder? Dan is het zeker verstandig om de oude mechanische ventilatie te vervangen, want nieuwe modellen zijn veel zuiniger en werken stiller.

wanneer-ventilatie-vervangen

Voordelen vervangen mechanische ventilatie

Schone lucht, meer rust en een lagere energierekening: het vervangen van mechanische ventilatie levert direct allerlei voordelen op. Huisstofmijt, schimmels, vocht en bacteriën worden feilloos afgevoerd en dat betekent gezondheidswinst. Ook de energierekening wordt opgefrist, want een nieuw ventilatiesysteem is aanzienlijker zuiniger dan een verouderd model van +/- 15 jaar! Daarnaast neemt de geluidsoverlast af, want een nieuw model hoor je vrijwel niet. Onopvallend aanwezig maar heel effectief.

voordelen-vervangen-ventilatie

Flexibiliteit en Transparantie: onze Algemene Voorwaarden voor Werkzaamheden

Om ervoor te zorgen dat wij de best mogelijke service verlenen, hanteren wij enkele algemene voorwaarden. Een van deze voorwaarden is dat we op basis van de beoordeling van onze monteur ter plaatse kunnen bepalen om meer of minder werkzaamheden uit te voeren dan vooraf afgesproken. Dit doen wij om onze activiteiten op een professionele en efficiënte manier te kunnen uitvoeren en om ervoor te zorgen dat de unit en het ventilatiesysteem in de woning goed blijven functioneren.

 • Als wij besluiten om meer werk uit te voeren dan vooraf afgesproken, zullen wij je altijd eerst informeren over het meerwerk en de kosten hiervan. Wij voeren het meerwerk alleen uit als de opdrachtgever daarmee instemt.
 • Als wij besluiten om minder werk uit te voeren dan vooraf is afgesproken, informeren wij je ook over dit besluit en de redenen hiervoor.

Mochten de werkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden, omdat er bijvoorbeeld onjuiste informatie is verstrekt of de incorrecte dienst is afgenomen, bestaat de mogelijkheid dat wij de werkzaamheden niet binnen de gestelde tijd kunnen uitvoeren. Indien dit aan de orde is zullen wij een nieuwe afspraak moeten plannen, wij zullen de gemaakt voorrijkosten aan jou belasten volgens de tarieven van onze webshop. Indien wij niet of slechts deels de werkzaamheden kunnen uitvoeren door omstandigheden die buiten de machte van Intovent liggen, zullen wij geen restitutie verlenen op het reeds betaalde bedrag.

overleg klant

All for clean air

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar