Meten en inregelen

Optimaliseren begint bij meten

Altijd gezonde lucht in huis, een efficiënt energieverbruik en minder kans op schimmels en vocht: ventilatie draagt bij aan meer wooncomfort. Daarvoor is het niet alleen belangrijk om te kiezen voor de juiste ventilatieoplossing, maar ook het meten en inregelen door een professional te laten uitvoeren. Onze ventilatiespecialisten weten hoe ze een systeem optimaal kunnen laten renderen en dat betaalt zich terug, zowel in comfort als in kosten. Wanneer je de ventielen vervangt is het verstandig om het ventilatiesysteem opnieuw te laten meten en inregelen door een professional. Als de ventielen verkeerd afgesteld zijn, heeft dit namelijk direct effect op de werking van het ventilatiesysteem. Ook wanneer er een verbouwing is geweest waardoor de grootte van de ruimte aangepast is, is het belangrijk om je ventilatiesysteem opnieuw te laten inregelen.

 

Wanneer wij jouw ventilatiesysteem opnieuw komen meten en inregelen, is onze monteur hier ongeveer een half uur tot anderhalf uur. Dit is afhankelijk van het type mechanische ventilatie. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw postcodegebied wordt onze monteur ingepland. Wanneer onze monteur het systeem opnieuw ingeregeld heeft, wordt de woning netjes achtergelaten zodat je direct kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat.

 

Let op: onze diensten en werkmaterialen zijn afgestemd op reguliere woningen (max. aantal ventielen is 12). Is er sprake van een plafond hoger dan 3 meter of andere bijzonderheden? Dan kan het voorkomen dat onze monteur de dienst niet of moeilijk kan uitvoeren. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Wat is het meten en inregelen van een ventilatiesysteem?

Ventilatie draait om het verversen van de lucht die door een woning stroomt. In het Bouwbesluit is vastgesteld hoeveel lucht er minimaal moet stromen in een ruimte. Dit wordt ook wel het debiet genoemd. De normen verschillen per type ruimte. Zo is het wettelijk debiet van een keuken groter dan dat van een badkamer. Het inregelen heeft betrekking op het afstellen van de luchtventielen en de ventilator; het meten is nodig om er zeker van te zijn dat in iedere ruimte de normen gehaald worden.

inregelen-ventilatiesysteem

Werkwijze Intovent

Het meten en inregelen van een ventilatiesysteem vraagt om precisie. Eerst worden ramen en binnendeuren gesloten. Vervolgens wordt een meettoestel bij de aan- en afvoerroosters geplaatst, zodat de luchtstroom exact gemeten kan worden. Het gewenste debiet wordt ingesteld door het toerental van de ventilator aan te passen en de ventielen open of juist dicht te draaien. Let op: ga niet zelf aan de ventielen draaien, want dan kun je het systeem uit balans brengen. Daardoor creëer je mogelijk gezondheidsrisico’s en/of onnodig energieverlies. Schakel liever een professional in. Onze monteurs zorgen er graag voor dat het ventilatiesysteem optimaal werkt en aan alle normen voldoet.

intovent-werkwijze-ventilatie

All for clean air

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar