Onderhoud WTW (probiotica)

WTW-unit schoonmaken met bacteriën

Superbacteriën vormen een steeds groter probleem voor de volksgezondheid. Superbacteriën zijn resistent tegen antibiotica en tegen ontsmettingsmiddelen. Sterker nog: na reiniging met chemische middelen komen ze in grotere aantallen terug. Met probiotica kunnen ze wél effectief worden aangepakt. En daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van WTW-units, waardoor ze meewerken aan een gezond binnenklimaat. Maar onderhoud betekent niet enkel reinigen. Het controleren van alle mechanische onderdelen van het ventilatiesysteem is hier ook een belangrijk onderdeel van. Om die reden adviseren wij minimaal eens per twee jaar een onderhoud te laten plegen aan jouw WTW-unit.

 

Weet je niet zeker of je een WTW-unit hebt? Kijk op onze blog voor meer informatie: Het juiste onderhoud kiezen? Zo doe je dat!

 

Wanneer wij jouw WTW-unit komen onderhouden, is onze monteur hier ongeveer drie kwartier tot anderhalf uur mee bezig. Dit is afhankelijk van het type onderhoud dat je gekozen hebt. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw postcodegebied wordt onze monteur ingepland. Het is belangrijk dat de filters van jouw WTW-unit minimaals eens per half jaar worden vervangen. Als je filters bij het onderhoud bestelt worden deze vooraf opgestuurd. Wanneer onze monteur onderhoud heeft gepleegd aan jouw WTW-unit, wordt de woning netjes achtergelaten zodat je direct kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat.

 

Let op: onze diensten en werkmaterialen zijn afgestemd op reguliere woningen. Is er sprake van een plafond hoger dan 3 meter of andere bijzonderheden? Dan kan het voorkomen dat onze monteur de dienst niet of moeilijk kan uitvoeren. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

 

Deze dienst is niet beschikbaar voor decentrale WTW-units.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

Wat zijn probiotische reinigingsmiddelen?

In de grond, het water, de lucht en in het menselijk lichaam: micro-organismen zijn overal. Ze komen met miljarden tegelijk en ze hebben maar één doel: overleven. Gelukkig zijn de meeste ons goed gezind. Ze zorgen bijvoorbeeld voor de spijsvertering, compost of voedselproducten als wijn en kaas. Een kleine groep micro-organismen is schadelijk voor mens, dier en milieu, want die dragen ziektes over en zorgen voor voedselbederf. Deze pathogenen worden meestal bestreden met chemische reinigingsmiddelen, maar daar zijn superbacteriën steeds beter tegen bestand. Gelukkig is er een alternatief: probiotica. Aan probiotische schoonmaakmiddelen zijn bacteriën toegevoegd die de pathogenen op natuurlijke wijze bestrijden. Een natuurlijke oplossing voor een natuurlijk probleem.

probiotische-reinigingmiddelen

Goed voor mens, dier en milieu

Probiotica is uiterst effectief in het neutraliseren van superbacteriën. Probiotische reinigingsmiddelen zijn dan ook heel geschikt voor het reinigen van WTW-units. Geurmoleculen worden geabsorbeerd en dat voorkomt stank. Probiotische reinigingsmiddelen zijn bovendien veiliger in gebruik dan chemische reinigingsmiddelen. Ook na gebruik zijn ze nuttig, want ze leveren een bijdrage aan het zuiveren van afvalwater. Kortom: een superresultaat tegen superbacteriën.

probiotica-mens-milieu

Alles voor schone lucht

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar