Onderhoud WTW (probiotica)

WTW-unit schoonmaken met bacteriën

Met een WTW-ventilatiesysteem blijft het binnenklimaat gezond. Verse lucht wordt aangevoerd, terwijl vocht en vuil worden afgevoerd. Wil je daar het maximale uit halen? Kies dan voor periodiek ventilatieonderhoud door een specialis. Wat is een WTW installatie? En hoe werkt het?

Meestgestelde vragen

 • Voordelen Probiotica onderhoud WTW ventilatiesysteem

  Superbacteriën vormen een steeds groter probleem voor de volksgezondheid. Superbacteriën zijn resistent tegen antibiotica en tegen ontsmettingsmiddelen. Sterker nog: na reiniging met chemische middelen komen ze in grotere aantallen terug. Met probiotica kunnen ze wél effectief worden aangepakt. En daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van WTW-units, waardoor ze meewerken aan een gezond binnenklimaat. Maar onderhoud betekent niet enkel reinigen. Het controleren van alle mechanische onderdelen van het ventilatiesysteem is hier ook een belangrijk onderdeel van. Om die reden adviseren wij minimaal eens per twee jaar een onderhoud te laten plegen aan jouw WTW-unit.

  Weet je niet zeker of je een WTW-unit hebt? Kijk op onze blog voor meer informatie: Het juiste onderhoud kiezen? Zo doe je dat!

 • Hoe vaak de WTW-unit reinigen?

  • Twee maal per jaar: filters vervangen. Eenvoudig zelf te realiseren.
   • Optioneel: Gebruik een refreshing spray voor bescherming van de WTW-filters tegen bacteriën.
  • Jaarlijks: basisreiniging
  • Tweejaarlijks: uitgebreid onderhoud
  • Na 7 jaar: WTW-ventilatie kanalen reinigen
 • Kosten onderhoud WTW

  Bij Intovent communiceren we graag helder. Hieronder staat een overzicht van wat wij precies te bieden hebben. Kies naar wens voor eenmalig of een onderhoudscontract. Een onderhoudscontract heeft het voordeel van lage vaste kosten en alsnog verzekerd zijn van een optimaal werkend ventilatiesysteem, terwijl je profiteert van voorrang bij het inplannen. Meer informatie hierover vind je in ons blogartikel.

  Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

 • Goed om te weten bij het bestellen van een WTW-onderhoudsbeurt

  Als je een bestelling plaatst nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Aan de hand van je postcode plannen we een monteur in voor vakkundig ventilatieonderhoud. De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van het type onderhoud. Het is belangrijk dat de filters van jouw WTW-unit minimaal eens per half jaar worden vervangen. Als je filters bij het onderhoud bestelt, worden deze vooraf opgestuurd.

  Onze servicewerkzaamheden zijn geschikt voor reguliere woningen (max. 12 ventielen). Heb je een plafond hoger dan 3 meter, of zijn er andere bijzonderheden? Dan bestaat de kans dat het ventilatieonderhoud niet of moeilijk kan worden uitgevoerd. Neem in dat geval contact met ons op.

  Ventielen moeten gedemonteerd worden. In sommige gevallen zijn ventielen gekit, geverfd of gestukt. Indien tijdens het uitnemen van ''vast'' zittende ventielen schade ontstaat, kan dit niet op Intovent B.V. worden verhaald.

  Let op: Deze dienst is niet beschikbaar voor decentrale WTW-units.

 • Wat moet ik weten over het onderhoudscontract?

  Heb je een MV of WTW onderhoudscontract afgesloten bij Intovent? Dan plannen we een onderhoud in. Het service/onderhoudscontract gaat in nadat Intovent een eerste beurt heeft uitgevoerd en het toestel voor het service/onderhoudscontract is geaccepteerd. Wordt het toestel geaccepteerd dan voeren wij direct het onderhoud uit als onderdeel van het onderhoudscontract. De monteur controleert of de unit in onderhoud genomen kan worden op basis van:

  • Veiligheid van installatie en toegankelijkheid
  • Technische toestand
  • Geen achterstallig onderhoud

  Intovent komt elke 2 jaar voor een onderhoudsbeurt. Afhankelijk van het door jou gekozen onderhoudscontract is de kanaalreiniging bij het 1e of 2e bezoek. Een onderhoudscontract zorgt voor extra ontzorging en bovendien krijg je bericht wanneer het tijd is voor het volgende onderhoudsbezoek. Werkt je ventilatiesysteem niet naar behoren? Een storing zorgt ervoor dat er minder goed of zelfs niet geventileerd wordt. Wanneer je een onderhoudscontract bij Intovent hebt, hoef je bij een storing geen voorrijkosten te betalen. Storing opvolging is niet inbegrepen en wij hanteren dan de op dat moment geldende uurloon. De materialen worden berekend aan de op dat moment geldende tarieven.

  Je sluit het onderhoudscontract af voor minimaal 24 maanden. Ga je verhuizen of wil je eerder stoppen met het onderhoud? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.

Bekijk alle vragen
Bekijk diensten
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Wat zijn probiotische reinigingsmiddelen?

In de grond, het water, de lucht en in het menselijk lichaam: micro-organismen zijn overal. Ze komen met miljarden tegelijk en ze hebben maar één doel: overleven. Gelukkig zijn de meeste ons goed gezind. Ze zorgen bijvoorbeeld voor de spijsvertering, compost of voedselproducten als wijn en kaas. Een kleine groep micro-organismen is schadelijk voor mens, dier en milieu, want die dragen ziektes over en zorgen voor voedselbederf. Deze pathogenen worden meestal bestreden met chemische reinigingsmiddelen, maar daar zijn superbacteriën steeds beter tegen bestand. Gelukkig is er een alternatief: probiotica. Aan probiotische schoonmaakmiddelen zijn bacteriën toegevoegd die de pathogenen op natuurlijke wijze bestrijden. Een natuurlijke oplossing voor een natuurlijk probleem.

probiotische-reinigingmiddelen

Goed voor mens, dier en milieu

Probiotica is uiterst effectief in het neutraliseren van superbacteriën. Probiotische reinigingsmiddelen zijn dan ook heel geschikt voor het reinigen van WTW-units. Geurmoleculen worden geabsorbeerd en dat voorkomt stank. Probiotische reinigingsmiddelen zijn bovendien veiliger in gebruik dan chemische reinigingsmiddelen. Ook na gebruik zijn ze nuttig, want ze leveren een bijdrage aan het zuiveren van afvalwater. Kortom: een superresultaat tegen superbacteriën.

probiotica-mens-milieu

WTW vervangen 

Met ventilatieonderhoud optimaliseer je de levensduur van je systeem. Feit is echter dat ieder ventilatiesysteem ooit aan vervanging toe is. Beschik je over een WTW-ventilatiesysteem van 15 jaar of ouder? Of merk je dat de luchtkwaliteit achteruit gaat, het energieverbruik stijgt en/of het systeem meer geluid produceert? Dan is de tijd rijp om je ventilatiesysteem te vervangen. Wil je daar meer over weten? Lees dan meer op de pagina ‘Ventilatiesysteem vervangen’.

 

Maatwerk in onderhoud WTW-ventilatie

Als ventilatiespecialist in Intovent van alle markten huis. Heb je een vraag over bijvoorbeeld onderhoud Itho Daalderop WTW-unit? Wil je iets weten over WTW reinigen kosten? Wat je vraag ook is, we denken met je mee. Neem contact op voor persoonlijk advies van een ware ventilatiespecialist.

Neem contact op
ahf-3179-089435700-1628251181_large

Flexibiliteit en Transparantie: onze Algemene Voorwaarden voor Werkzaamheden

Om ervoor te zorgen dat wij de best mogelijke service verlenen, hanteren wij enkele algemene voorwaarden. Een van deze voorwaarden is dat we op basis van de beoordeling van onze monteur ter plaatse kunnen bepalen om meer of minder werkzaamheden uit te voeren dan vooraf afgesproken. Dit doen wij om onze activiteiten op een professionele en efficiënte manier te kunnen uitvoeren en om ervoor te zorgen dat de unit en het ventilatiesysteem in de woning goed blijven functioneren.

 • Als wij besluiten om meer werk uit te voeren dan vooraf afgesproken, zullen wij je altijd eerst informeren over het meerwerk en de kosten hiervan. Wij voeren het meerwerk alleen uit als de opdrachtgever daarmee instemt.
 • Als wij besluiten om minder werk uit te voeren dan vooraf is afgesproken, informeren wij je ook over dit besluit en de redenen hiervoor.

Mochten de werkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden, omdat er bijvoorbeeld onjuiste informatie is verstrekt of de incorrecte dienst is afgenomen, bestaat de mogelijkheid dat wij de werkzaamheden niet binnen de gestelde tijd kunnen uitvoeren. Indien dit aan de orde is zullen wij een nieuwe afspraak moeten plannen, wij zullen de gemaakt voorrijkosten aan jou belasten volgens de tarieven van onze webshop. Indien wij niet of slechts deels de werkzaamheden kunnen uitvoeren door omstandigheden die buiten de machte van Intovent liggen, zullen wij geen restitutie verlenen op het reeds betaalde bedrag.

overleg klant

All for clean air

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar