Onderhoud WTW

Waarom WTW-onderhoud een slimme investering is

Met een WTW-ventilatiesysteem blijft het binnenklimaat gezond. Verse lucht wordt aangevoerd, terwijl vocht en vuil worden afgevoerd. Wil je daar het maximale uit halen? Kies dan voor periodiek ventilatieonderhoud door een specialist. Wat is een WTW installatie? En hoe werkt het?

 

Voordelen onderhoud ventilatiesysteem

Periodiek onderhoud en reinigen is goed voor de levensduur van je WTW-unit. Door het verwijderen van stof, schimmels en schilfers gaat de luchtkwaliteit omhoog en de energierekening omlaag. Het is goed te beseffen dat onderhoud meer is dan de unit schoonmaken. Ook het controleren van alle mechanische onderdelen van het ventilatiesysteem is belangrijk.

 

Hoe vaak de WTW-unit reinigen?

  • Twee maal per jaar: filters vervangen. Eenvoudig zelf te realiseren
  • Jaarlijks: basisreiniging
  • Tweejaarlijks: uitgebreid onderhoud
  • Na 7 jaar: WTW-ventilatie kanalen reinigen

 

Kosten onderhoud WTW

Bij Intovent communiceren we graag helder. Hieronder staat een overzicht van wat wij precies te bieden hebben. Kies naar wens voor eenmalig of een abonnement. Een abonnement heeft het voordeel van lage vaste kosten en alsnog verzekerd zijn van een optimaal werkend ventilatiesysteem, terwijl je profiteert van voorrang bij het inplannen. Meer informatie hierover vind je in ons blogartikel.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

 

Goed om te weten

Als je een bestelling plaatst nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Aan de hand van je postcode plannen we een monteur in voor vakkundig ventilatieonderhoud. De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van het type onderhoud. Het is belangrijk dat de filters van jouw WTW-unit minimaal eens per half jaar worden vervangen. Als je filters bij het onderhoud bestelt, worden deze vooraf opgestuurd.

 

Onze servicewerkzaamheden zijn geschikt voor reguliere woningen (max. 12 ventielen). Heb je een plafond hoger dan 3 meter, of zijn er andere bijzonderheden? Dan bestaat de kans dat het ventilatieonderhoud niet of moeilijk kan worden uitgevoerd. Neem in dat geval contact met ons op.

 

Let op: Deze dienst is niet beschikbaar voor decentrale WTW-units.

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Wat is droogreinigen?

Voor droogreinigen beschikken servicemonteurs over professionele apparatuur. De binnenzijde van de afvoerkanalen wordt schoongemaakt met een krachtige roterende borstel. Loskomend vuil wordt afgezogen met een stofzuiger, waarbij de vervuiling wordt opgevangen en afgevoerd. Daarnaast worden de aanvoerkanalen geïnspecteerd en waar nodig schoongemaakt. Vanzelfsprekend wordt ook de WTW-unit grondig gereinigd. Het resultaat is schone lucht in huis en een WTW-systeem dat stil en energiezuinig werkt.

wat-is-droogreinigen

Rendement van droogreinigen WTW

Wist je dat een vervuild WTW-systeem aanzienlijk minder presteert? Afhankelijk van de leeftijd en het merk kan dat oplopen tot 30% minder effectiviteit in slechts 5 jaar tijd! Periodiek onderhoud is dus geen overbodige luxe. Met een serviceabonnement wordt onderhoud onze zorg. Iedere 2 jaar komt een monteur langs voor onderhoud en reiniging van de WTW-unit. Daarnaast is het aan te bevelen om eens per 4 jaar een all-in reiniging te laten verzorgen, dus inclusief luchtkanalen. Zo borg je de luchtkwaliteit in huis en voorkom je onnodige energiekosten.

AHF_3065

WTW vervangen 

Met ventilatieonderhoud optimaliseer je de levensduur van je systeem. Feit is echter dat ieder ventilatiesysteem ooit aan vervanging toe is. Beschik je over een WTW-ventilatiesysteem van 15 jaar of ouder? Of merk je dat de luchtkwaliteit achteruit gaat, het energieverbruik stijgt en/of het systeem meer geluid produceert? Dan is de tijd rijp om je ventilatiesysteem te vervangen. Wil je daar meer over weten? Lees dan meer op de pagina ‘Ventilatiesysteem vervangen’.

 

Maatwerk in onderhoud WTW-ventilatie

Als ventilatiespecialist in Intovent van alle markten huis. Heb je een vraag over bijvoorbeeld onderhoud Itho Daalderop WTW-unit? Wil je iets weten over WTW reinigen kosten? Wat je vraag ook is, we denken met je mee. Neem contact op voor persoonlijk advies van een ware ventilatiespecialist.

Neem contact op
ahf-3179-089435700-1628251181_large

All for clean air

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar