Onderhoud WTW

Waarom WTW-onderhoud een slimme investering is

Onderhoud verlengt de levensduur van een WTW-installatie. Reinigen is een effectieve methode om een WTW-systeem in goede conditie te houden. Stof, schimmels, schilfers en andere vervuiling wordt verwijderd en dat heeft direct effect: de luchtkwaliteit gaat omhoog en de energierekening omlaag. Maar onderhoud betekent niet enkel reinigen. Het controleren van alle mechanische onderdelen van het ventilatiesysteem is hier ook een belangrijk onderdeel van. Om die reden adviseren wij minimaal eens per twee jaar een onderhoud te laten plegen aan jouw WTW-unit.

 

Weet je niet zeker of je een WTW-unit hebt? Kijk op onze blog voor meer informatie: Het juiste onderhoud kiezen? Zo doe je dat!

 

Wanneer wij jouw WTW-unit komen onderhouden, is onze monteur hier ongeveer een half uur tot anderhalf uur mee bezig. Dit is afhankelijk van het type onderhoud dat je gekozen hebt. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw postcodegebied wordt onze monteur ingepland. Het is belangrijk dat de filters van jouw WTW-unit minimaals eens per half jaar worden vervangen.  Als je filters bij het onderhoud bestelt, worden deze vooraf opgestuurd.  Wanneer onze monteur onderhoud heeft gepleegd aan jouw WTW-unit, wordt de woning netjes achtergelaten zodat je direct kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat.

 

Let op: onze diensten en werkmaterialen zijn afgestemd op reguliere woningen. Is er sprake van een plafond hoger dan 3 meter of andere bijzonderheden? Dan kan het voorkomen dat onze monteur de dienst niet of moeilijk kan uitvoeren. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

 

Deze dienst is niet beschikbaar voor decentrale WTW-units.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

Wat is droogreinigen?

Voor droogreinigen beschikken servicemonteurs over professionele apparatuur. De binnenzijde van de afvoerkanalen wordt schoongemaakt met een krachtige roterende borstel. Loskomend vuil wordt afgezogen met een stofzuiger, waarbij de vervuiling wordt opgevangen en afgevoerd. Daarnaast worden de aanvoerkanalen geïnspecteerd en waar nodig schoongemaakt. Vanzelfsprekend wordt ook de WTW-unit grondig gereinigd. Het resultaat is schone lucht in huis en een WTW-systeem dat stil en energiezuinig werkt.

wat-is-droogreinigen

Rendement van droogreinigen WTW

Wist je dat een vervuild WTW-systeem aanzienlijk minder presteert? Afhankelijk van de leeftijd en het merk kan dat oplopen tot 30% minder effectiviteit in slechts 5 jaar tijd! Periodiek onderhoud is dus geen overbodige luxe. Met een serviceabonnement wordt onderhoud onze zorg. Iedere 2 jaar komt een monteur langs voor onderhoud en reiniging van de WTW-unit. Daarnaast is het aan te bevelen om eens per 4 jaar een all-in reiniging te laten verzorgen, dus inclusief luchtkanalen. Zo borg je de luchtkwaliteit in huis en voorkom je onnodige energiekosten.

AHF_3065

Alles voor schone lucht

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar