Onderhoud mechanische ventilatie

Waarom mechanische ventilatiesystemen onderhouden nuttig is

Een mechanisch ventilatiesysteem (MV) heeft een lange levensduur. Het systeem heeft geen intensief onderhoud nodig, maar regelmatig reinigen is wel verstandig. Daardoor blijft het ventilatiesysteem in goede conditie en kan vervuilde lucht efficiënt worden afgevoerd. Ook verklein je het risico dat het ventilatiesysteem steeds minder goed functioneert en de energiekosten daardoor oplopen. Maar onderhoud betekent niet enkel reinigen. Het controleren van alle mechanische onderdelen van het ventilatiesysteem is hier ook een belangrijk onderdeel van. Om die reden adviseren wij minimaal eens per twee jaar een onderhoud te laten plegen aan jouw mechanisch ventilatiesysteem.

 

Weet je niet zeker of je een mechanisch ventilatiesysteem hebt? Kijk op onze blog voor meer informatie: Het juiste onderhoud kiezen? Zo doe je dat!

 

Wanneer wij jouw mechanisch ventilatiesysteem komen onderhouden, is onze monteur hier ongeveer een kwartier tot een uur mee bezig. Dit is afhankelijk van het type onderhoud dat je gekozen hebt. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw postcodegebied wordt onze monteur ingepland. Wanneer onze monteur onderhoud heeft gepleegd aan jouw mechanisch ventilatiesysteem, wordt de woning netjes achtergelaten zodat je direct kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat.

 

Let op: onze diensten en werkmaterialen zijn afgestemd op reguliere woningen. Is er sprake van een plafond hoger dan 3 meter of andere bijzonderheden? Dan kan het voorkomen dat onze monteur de dienst niet of moeilijk kan uitvoeren. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

Waarom reinigen mechanische ventilatiesysteem?

Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in huis doorlopend ververst wordt. Reiniging van het ventilatiesysteem, de luchtkanalen en de roosters zorgt ervoor dat vervuilde lucht moeiteloos kan worden afgevoerd. Om de luchtkwaliteit te borgen is het aan te bevelen om te kiezen voor periodiek onderhoud door een professional. Met een serviceabonnement heb je daar geen omkijken naar. Goed om te weten: mechanische ventilatie heeft minstens iedere 7 à 8 jaar een intensieve, volledige servicebeurt nodig.

waarom-reinigen-ventilatie

Hoe kan ik mijn ventilatiesysteem zelf reinigen?

De ventilatiebox, de roosters en de luchtventielen kun je prima schoonhouden met een vochtige doek en een stofzuiger. Beperk je wel tot oppervlakkig vuil, want voor het grondig reinigen van een ventilatiesysteem heb je vakkennis nodig. Onze servicemonteurs hebben de ervaring en de apparatuur om het systeem schoon te maken en opnieuw in te stellen. Dat is altijd maatwerk en moet dus nauwgezet gebeuren. Na afloop gaat er een frisse wind door het huis – letterlijk.

hoe-zelf-reinigen-ventilatie

Alles voor schone lucht

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar