Onderhoud mechanische ventilatie

Onderhoud mechanische ventilatie: nut en noodzaak

Met een mechanisch ventilatiesysteem blijft het binnenklimaat gezond. Verse lucht wordt aangevoerd, terwijl vocht en vuil worden afgevoerd. Wil je daar het maximale uit halen? Kies dan voor periodiek ventilatieonderhoud door een specialist.

 

Voordelen onderhoud ventilatiesysteem

Periodiek onderhoud en reinigen is goed voor de levensduur van je mechanische ventilatie. Door het verwijderen van stof, schimmels en schilfers gaat de luchtkwaliteit omhoog en de energierekening omlaag. Het is goed te beseffen dat onderhoud meer is dan de unit schoonmaken. Ook het controleren van alle mechanische onderdelen van het ventilatiesysteem is belangrijk.

 

Hoe vaak de mechanische ventilatie reinigen?

 

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan het artikel ‘Hoe vaak mechanische ventilatie reinigen?’

 

Kosten onderhoud mechanische ventilatie

Bij Intovent communiceren we graag helder. Hieronder staat een overzicht van wat wij precies te bieden hebben. Kies naar wens voor eenmalig of een abonnement. Een abonnement heeft het voordeel van lage vaste kosten en alsnog verzekerd zijn van een optimaal werkend ventilatiesysteem, terwijl je profiteert van voorrang bij het inplannen. Meer informatie hierover vind je in ons blogartikel.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

 

Goed om te weten

Als je een bestelling plaatst nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Aan de hand van je postcode plannen we een monteur in voor vakkundig ventilatieonderhoud. De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van het type onderhoud.

 

Onze servicewerkzaamheden zijn geschikt voor reguliere woningen (max. 12 ventielen). Heb je een plafond hoger dan 3 meter, of zijn er andere bijzonderheden? Dan bestaat de kans dat het ventilatieonderhoud niet of moeilijk kan worden uitgevoerd. Neem in dat geval contact met ons op.

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Waarom reinigen mechanische ventilatiesysteem?

Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in huis doorlopend ververst wordt. Reiniging van het ventilatiesysteem, de luchtkanalen en de roosters zorgt ervoor dat vervuilde lucht moeiteloos kan worden afgevoerd. Om de luchtkwaliteit te borgen is het aan te bevelen om te kiezen voor periodiek onderhoud door een professional. Met een serviceabonnement heb je daar geen omkijken naar. Goed om te weten: mechanische ventilatie heeft minstens iedere 7 à 8 jaar een intensieve, volledige servicebeurt nodig.

waarom-reinigen-ventilatie

Mechanische ventilatie zelf reinigen

Het moge duidelijk zijn: onderhoud mechanische ventilatie is belangrijk, zowel voor je gezondheid als voor je portemonnee. Het regulier onderhoud is werk voor een specialist. Wat je wel zelf kunt doen is tussentijds je ventilatiebox, de roosters en de luchtventielen schoonmaken. Maak een sopje en reinig de ventilatieroosters en ventielen. De ventielen kun je ook verwijderen om ze schoon te maken, maar let op: zorg ervoor dat je ze dan op dezelfde wijze terugzet. Die staan namelijk op de juiste stand ingesteld ten behoeve van de luchtverversingscapaciteit. Zie je dit niet zitten, kies dan voor de service van een ventilatiespecialist.

hoe-zelf-reinigen-ventilatie

Mechanische ventilatie vervangen 

Met ventilatieonderhoud optimaliseer je de levensduur van je systeem. Feit is echter dat ieder ventilatiesysteem ooit aan vervanging toe is. Beschik je over een mechanisch ventilatiesysteem van 15 jaar of ouder? Of merk je dat de luchtkwaliteit achteruit gaat, het energieverbruik stijgt en/of het systeem meer geluid produceert? Dan is de tijd rijp om je ventilatiesysteem te vervangen. Wil je daar meer over weten? Lees dan meer op de pagina ‘Ventilatiesysteem vervangen’.

 

Maatwerk in onderhoud mechanische ventilatie

Als ventilatiespecialist in Intovent van alle markten huis. Heb je een vraag over bijvoorbeeld onderhoud Itho Daaldeop mechanische ventilatie? Wil je iets weten over mechanische ventilatie reinigen kosten? Wat je vraag ook is, we denken met je mee. Neem contact op voor persoonlijk advies van een ware ventilatiespecialist.

Neem contact op
ahf-2176-036893700-1627031905_large

All for clean air

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar