Een gezond binnenklimaat met behulp van een luchtreiniger

In omgevingen waar langdurige concentratie extra vereist, is zoals kantoren, scholen of zelfs in voertuigen, is het van groot belang om te zorgen voor een frisse en gezonde binnenluchtkwaliteit. Een ongefilterde binnenlucht zit vol fijnstof die niet alleen schadelijk is voor de ruimte zelf, maar ook voor de gezondheid van de mensen die er verblijven. Het inademen van schone lucht met een hoog zuurstofgehalte zorgt daarentegen voor een verbeterde en langdurige concentratie, alsook een toename van je energieniveau. Het belang van gezonde luchtkwaliteit kan daarom direct worden waargenomen in de werk- en leerprestaties.

Luchtreiniger blog foto

Hoe kan ik mijn binnenruimtes ventileren zonder ventilatiesysteem?

Wanneer er geen ventilatiesysteem of mechanische ventilatie in het gebouw aanwezig is is een luchtreiniger de perfecte oplossing. Een luchtreiniger zuigt de ongefilterde binnenlucht af en filtert deze door middel van een HEPA-filter (filtert 99% van de fijnstoffen zoals virussen) en een UV-lamp, welke de fijnstoffen afbreekt en uitschakelt zodat deze niet aanwezig blijven in de luchtreiniger zelf.

De luchtreiniger is makkelijk verrijd- of verplaatsbaar waardoor deze in iedere ruimte geplaatst kan worden. Dit maakt de luchtreiniger flexibel en geschikt voor iedere situatie.

Welke luchtreiniger is geschikt voor mijn situatie?

Luchtreinigers zijn beschikbaar in verschillende maten. Bij het kiezen van de juiste luchtreiniger is het belangrijk om te kijken naar de gewenste oppervlakte die geventileerd moet worden.

Luchtreiniger geschikt voor 38m³

De Rensair Air Bubbl 38 is de ideale keuze voor ruimtes met een inhoud van 38m³. Extra geschikt als ventilatie in een auto, studeerkamer, werkkamer of garage.

Luchtreiniger geschikt voor 460m³

De Rensair Compact 460i is de ideale keuze voor ruimtes met een inhoud van 460m³. Extra geschikt als ventilatie in een kantoorruimte, leslokaal, logistieke hal of loods.

Luchtreiniger geschikt voor 560m³

De Rensair Compact 560 is de ideale keuze voor ruimtes met een inhoud van 560m³. Extra geschikt als ventilatie in een grote kantoorruimte, grote leslokalen, logistieke hal of loods.

Luchtreinigers NL

Luchtreiniger filtert maar liefst 99% van de fijnstoffen

De luchtreinigers zijn voorzien van een HEPA filter en UV lamp, welke de ongezonde muffe binnenlucht filteren zodat een gezond binnenklimaat gegarandeerd blijft. De aanwezige binnenlucht wordt afgezogen en direct gefilterd door een HEPA 13 filter. Een HEPA 13 filtert is ingedeeld als één van de hoogste filterklasse en in staat om 99% van de schadelijke fijnstoffen zoals pollen, virussen (covid) en schimmels uit de binnenlucht te filteren.

De schadelijke fijnstoffen die gefilterd zijn worden hierna nog uitgeschakeld én afgebroken door een UV lamp. Het UV licht straalt een interne UV-straal uit richting de uitgeschakelde stoffen waardoor niet in de luchtreiniger zelf aanwezig blijven. De UV-lamp heeft een interne werking waardoor er geen UV-stralen buiten de luchtreiniger vrij komen.

Let op: Het HEPA filter en de UV lamp dienen na 5.000 werkingsuren (ongeveer 12 maanden) vervangen te worden om een optimale werking van de luchtreiniger te blijven geven. Bekijk hier het assortiment vervangingsproducten voor luchtreinigers.

Hepa filter NL