Ventilatieroosters schoonmaken of aan vervanging toe?

Een fris en gezonde binnenlucht én energiekosten besparen wilt iedereen. Door de ventilatieroosters in en rondom je huis regelmatig schoon te maken en vooral schoon te houden kun je al snel zorgen voor een gezond binnenklimaat. Lees direct meer over het belang van een zuiver luchtrooster én ontdek hoe jij in de leestijd van dit blog je rooster al schoon had kunnen maken.

4. gevelrooster

Zorg voor een goed ventilatiesysteem en bespaar direct energiekosten

Het ventilatierooster buiten je woning werkt hard om de lucht van buiten te filteren van vieze en ongewenste stoffen. Daarnaast filtert het de luchtvochtigheid van binnen naar buiten waardoor er geen vocht blijft hangen in de woning. Een schoon en optimaal werkend ventilatierooster garandeert een goed ventilatiesysteem wat op zijn beurt weer zorgt voor een frisse en zuivere binnenlucht in je woning. Hierdoor is een buitenmuur rooster én het schoonmaken hiervan van groot belang.

Door een goed werkend ventilatiesysteem blijft er meer warme en frisse lucht in de woning hangen waardoor je maandelijks veel energiekosten kunt besparen. Ideaal toch?

Wanneer dien ik mijn ventilatieroosters schoon te maken?

Het schoonmaken van het buitenrooster is uitermate belangrijk. Voor een goede werking van het rooster adviseren wij minstens 2x per jaar het buitengevel rooster te reinigen. Je kunt altijd zelf controleren of het rooster schoongemaakt dient te worden of eventueel aan vervanging toe is. Door het rooster los te schroeven en te controleren op stof of andere ongewenste objecten weet je direct of je het rooster dient te reinigen of dat het nog een tijdje zonder een verfrissingsbeurt kan blijven functioneren.

Hoe reinig ik mijn gevelrooster?

Het reinigen van je ventilatierooster is erg makkelijk en bovendien binnen no-time gebeurd. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een schroevendraaier, borstel of stofzuiger én een vochtig doekje. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je een gevelrooster schoon kunt maken.

1.       Pak de schroevendraaier en schroef de schroefjes voorzichtig uit het rooster

2.       Neem het luchtrooster van de muur (let op voor eventuele loskomende resten)

3.       Reinig het ventilatierooster met een stofzuiger óf borstel het voorzichtig aan alle zijdes af

4.       Maak een doekje vochtig met water en poets de resterende vuilresten grondig af

5.       Schroef het ventilatierooster met de schroefjes terug vast.

Tip: gebruik nooit chemische reinigingsmiddelen voor het schoonmaken van je roosters. Dit voorkomt een chemische ongezonde binnenlucht.

Ventilatie rooster aan vervanging toe?

Is het rooster te vies om schoon te maken of is het rooster na vele jaren functioneren aan vervanging toe? Bij Intovent heb je de grootste keuze uit ventilatieroosters. Van functionele gevelroosters, bolroosters tot trendy designroosters de keuze is reuze bij Intovent. Controleer bij het bestellen van je nieuwe ventilatieroosters altijd goed of de afmetingen van je oude rooster overeenkomen met de luchtroosters van Intovent.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan een kijkje bij onze FAQ. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice.