Kanalen reinigen

Ventilatiekanalen reinigen vraagt om regelmaat

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor het reinigen van ventilatiekanalen. De essentie van een ventilatiesysteem is immers het vervangen van vervuilde lucht door schone lucht. Na verloop van tijd blijft er steeds meer stof, schimmel en schilfers achter in de afvoerkanalen. Daarom is het nodig om ventilatiekanalen minstens één keer per 7 à 8 jaar te laten reinigen (halverwege de levensduur). Ook bij het vervangen van een ventilatiesysteem is het verstandig om de ventilatiekanalen te laten reinigen.

 

Wanneer wij de ventilatiekanalen in jouw woning komen reinigen, is onze monteur hier ongeveer een half uur tot een uur mee bezig. Dit is onder andere afhankelijk van het type mechanisch ventilatiesysteem dat aanwezig is in de woning. Een WTW-systeem (warmte-terugwin) bevat namelijk meer ventilatiekanalen dan een regulier mechanisch ventilatiesysteem. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw postcodegebied wordt onze monteur ingepland. Wanneer onze monteur de kanalen gereinigd heeft, wordt het systeem direct opnieuw ingeregeld. Ook wordt de woning netjes achtergelaten zodat je direct kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat. Wel zo prettig, toch?

 

Let op: onze diensten en werkmaterialen zijn afgestemd op reguliere woningen. Is er sprake van een plafond hoger dan 3 meter of andere bijzonderheden? Dan kan het voorkomen dat onze monteur de dienst niet of moeilijk kan uitvoeren. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

Waarom het reinigen van ventilatiekanalen écht nodig is

Het effect van vervuilde ventilatiekanalen lijkt misschien klein, maar dat is het niet. Wist je dat een ventilatiesysteem hierdoor tot 30% minder gaat presteren in 5 jaar tijd? Daarnaast gaat het systeem meer geluid produceren en meer energie verbruiken. En dan is er nog het gezondheidsrisico: vuil dat niet wordt afgevoerd blijft immers in de woning aanwezig. Kortom: het reinigen van ventilatiekanalen is absoluut nodig.

waarom-ventilatiekanalen-reinigen

Werkwijze Intovent

Voor het reinigen van ventilatiekanalen beschikken onze servicemonteurs over een krachtige stofzuiger waarop een flexibele slang is aangesloten. Aan het uiteinde zit een roterende borstel die de luchtkanalen van binnen grondig borstelt. Al het vuil komt los en wordt direct afgezogen met de stofzuiger afgevoerd. Natuurlijk worden ook de aanvoerkanalen en de installatie zelf grondig gecontroleerd en gereinigd.

intovent-ventilatiekanalen-reinigen

Alles voor schone lucht

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar