Kanalen reinigen

Ventilatiekanalen reinigen vraagt om regelmaat

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor het reinigen van ventilatiekanalen. De essentie van een ventilatiesysteem is immers het vervangen van vervuilde lucht door schone lucht. Na verloop van tijd blijft er steeds meer stof, schimmel en schilfers achter in de afvoerkanalen. Daarom is het nodig om ventilatiekanalen minstens één keer per 7 à 8 jaar te laten reinigen (halverwege de levensduur). Ook bij het vervangen van een ventilatiesysteem is het verstandig om de ventilatiekanalen te laten reinigen.

 

Wanneer wij de ventilatiekanalen in jouw woning komen reinigen, is onze monteur hier ongeveer een half uur tot een uur mee bezig. Dit is onder andere afhankelijk van het type mechanisch ventilatiesysteem dat aanwezig is in de woning. Een WTW-systeem (warmte-terugwin) bevat namelijk meer ventilatiekanalen dan een regulier mechanisch ventilatiesysteem. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Afhankelijk van jouw postcodegebied wordt onze monteur ingepland. Wanneer onze monteur de kanalen gereinigd heeft, wordt het systeem direct opnieuw ingeregeld. Ook wordt de woning netjes achtergelaten zodat je direct kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat. Wel zo prettig, toch?

 

Let op: onze diensten en werkmaterialen zijn afgestemd op reguliere woningen (max. aantal ventielen is 12). Is er sprake van een plafond hoger dan 3 meter of andere bijzonderheden? Dan kan het voorkomen dat onze monteur de dienst niet of moeilijk kan uitvoeren. Neem in dat geval eerst even contact met ons op.

 

Prijzen zijn incl. BTW en voorrijkosten.

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Waarom het reinigen van ventilatiekanalen écht nodig is

Het effect van vervuilde ventilatiekanalen lijkt misschien klein, maar dat is het niet. Wist je dat een ventilatiesysteem hierdoor tot 30% minder gaat presteren in 5 jaar tijd? Daarnaast gaat het systeem meer geluid produceren en meer energie verbruiken. En dan is er nog het gezondheidsrisico: vuil dat niet wordt afgevoerd blijft immers in de woning aanwezig. Kortom: het reinigen van ventilatiekanalen is absoluut nodig.

waarom-ventilatiekanalen-reinigen

Werkwijze Intovent

Voor het reinigen van ventilatiekanalen beschikken onze servicemonteurs over een krachtige stofzuiger waarop een flexibele slang is aangesloten. Aan het uiteinde zit een roterende borstel die de luchtkanalen van binnen grondig borstelt. Al het vuil komt los en wordt direct afgezogen met de stofzuiger afgevoerd. Natuurlijk worden ook de aanvoerkanalen en de installatie zelf grondig gecontroleerd en gereinigd.

intovent-ventilatiekanalen-reinigen

Flexibiliteit en Transparantie: onze Algemene Voorwaarden voor Werkzaamheden

Om ervoor te zorgen dat wij de best mogelijke service verlenen, hanteren wij enkele algemene voorwaarden. Een van deze voorwaarden is dat we op basis van de beoordeling van onze monteur ter plaatse kunnen bepalen om meer of minder werkzaamheden uit te voeren dan vooraf afgesproken. Dit doen wij om onze activiteiten op een professionele en efficiënte manier te kunnen uitvoeren en om ervoor te zorgen dat de unit en het ventilatiesysteem in de woning goed blijven functioneren.

  • Als wij besluiten om meer werk uit te voeren dan vooraf afgesproken, zullen wij je altijd eerst informeren over het meerwerk en de kosten hiervan. Wij voeren het meerwerk alleen uit als de opdrachtgever daarmee instemt.
  • Als wij besluiten om minder werk uit te voeren dan vooraf is afgesproken, informeren wij je ook over dit besluit en de redenen hiervoor.

Mochten de werkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden, omdat er bijvoorbeeld onjuiste informatie is verstrekt of de incorrecte dienst is afgenomen, bestaat de mogelijkheid dat wij de werkzaamheden niet binnen de gestelde tijd kunnen uitvoeren. Indien dit aan de orde is zullen wij een nieuwe afspraak moeten plannen, wij zullen de gemaakt voorrijkosten aan jou belasten volgens de tarieven van onze webshop. Indien wij niet of slechts deels de werkzaamheden kunnen uitvoeren door omstandigheden die buiten de machte van Intovent liggen, zullen wij geen restitutie verlenen op het reeds betaalde bedrag.

overleg klant

All for clean air

Zelf aan de slag? Bekijk onze producten

Heb je een vraag?

We zijn bereikbaar